Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Poľsku rastie počet ľudí posadnutých diablom: Museli posilniť exorcistov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: holyblasphemy.net)

VARŠAVA – V Poľsku prepukla nová móda! Pribúdajúce prípady ľudí zvádzajúcich ťažký boj s temnými silami potvrdzujú alarmujúce štatistiky, podľa ktorých počet exorcistov v krajine za posledné štyri roky vzrástol až desaťnásobne. Ako informovali poľské médiá, čoraz viac ľudí posadnutých démonmi vyhľadáva pomoc nielen u kňazov, ale aj psychlógov.

Dopyt po pomoci exorcistov v Poľsku neustále rastie a podľa miestnych duchovných bude rásť aj v nasledujúcich rokoch. V Gdansku bol problém s ľuďmi posadnutými démonmi tak vážny, že arcibiskup Sławoj Leszek Głódź sa rozhodol zdvojnásobiť počet exorcistov v arcidiéze. Posadnutie môže podľa duchovného postihnúť človeka v každom veku. Najviac ohrození sú však podľa neho hlavne mladí ľudia, ktorí sú otvorení novým skúsenostiam.

Obete temných síl sa však okrem exorcistov obracajú aj na psychológov. Do rúk poľského psychológa Damiana Janusa sa dostala žena, ktorá bola cirkvou uznaná ako posadnutá. „Keď ju sestra položila na posteľ, začala sa vykrúcať na všetky strany,“ opísal Janus. Démon ovládajúci telo mladej ženy naňho následne skrz jej hlas prehovoril. „Choď preč, táto ku*va je moja!“

Psychológ zachoval chladnú hlavu a zlého ducha vypočul. „Kto má ísť preč?“ spýtal sa. „Ten farár,“ zasyčala žena tichým hlasom a na moment stuhla. Následne sa začala na posteli skrúcať a dvíhať, pričom na Janusa sem-tam pozrela strašidelným pohľadom, pričom jej bolo vidieť len očné bielka.   

Podľa psychológa možno k tomuto nevysvetliteľnému javu pristupovať z viacerých uhlov. Pribúdajúci počet ľudí posadnutých temnými silami sa dá podľa neho vysvetliť rastúcim množstvom rôznych duševných chorôb. Napríklad počet ľudí trpiacich depresiou rastie priamoúmerne s množstvom informácií, ktoré boli o tejto chorobe napísané alebo povedané.

Počet ľudí, ktorým bola diagnostikovaná depresia, teda rastie, ale nie nevyhnutne preto, že je pacientov naozaj viac ako v minulosti, ale preto, že choroba je medzi ľuďmi „známa“. Podľa psychológa je preto vyháňanie diablov takpovediac „novým trendom“, ktorý Poliakov ovládol preto, že sa exorcizmu venuje čoraz viac pozornosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu