Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Obama a Romney možno dostanú pizza otázku: Klobásovú alebo feferónovú?

Mitt Romney a Barack Obama
Mitt Romney a Barack Obama (Zdroj: SITA)

NEW YORK - V najbližšej prezidentskej debate v Spojených štátoch bude možno najkontroverznejšou otázka, akú pizzu by si kandidáti vybrali - či klobásovú alebo feferónovú. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

Reštauračná sieť Pizza Hut ponúkla doživotne kus pizze alebo šek komukoľvek, kto položí túto otázku americkému prezidentovi Barackovi Obamovi alebo jeho vyzývateľovi Mittovi Romneymu počas nasledujúcej prezidentskej debaty - s možnosťou kladenia otázok zo strany divákov.

Veľký kus pizze zadarmo každý týždeň počas 30 rokov, alebo šek na 15.600 dolárov (vyše 12.000 eur) - to bolo ponuka, ktorú však niektorí Newyorčania označili za "hroznú stratu času" prezidentských kandidátov, organizátorov diskusie a každého, kto bude duel sledovať. Firma si vraj mohla nájsť iný spôsob reklamy.

Nebolo by to prvý raz, že v naživo vysielanej televíznej diskusii americký prezident alebo kandidát dostali otázku, ktorú možno považovať "za pochabú", mieni AP.

Jedným z najznámejších momentov televíznej histórie sa stala televízna debata v roku 1994, keď sa jeden z divákov spýtal vtedajšieho prezidenta Billa Clintona, či nosí "boxerky alebo slipy". Clintonova hanblivá odpoveď "zvyčajne slipy" v USA zľudovela.

Niekedy sa však takéto situácie nevyvinú dobre. V roku 2009 - počas Obamovej výročnej správy o stave únie - kongresman Joe Wilson z Južnej Karolíny zakričal - klamete, klamete. Rýchlo sa ospravedlnil, ale demokrati aj republikáni ho kritizovali za správanie, ktoré bolo v rozpore s dobrými spôsobmi.

"Myslím si, že ľudia sú frustrovaní z politiky, ale nechcú, aby sa stala zoologickou záhradou," povedal Allen Adamson, riaditeľ jednej newyorskej marketingovej firmy.

Je však možné, že vzhľadom na pravidlá diskusie v štýle Town Hall ani nebude možné takúto otázku položiť, domnieva sa profesor žurnalistiky zo Severovýchodnej univerzity Alan Schroeder.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu