Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Ak by išlo o peniaze, Romney by to Obamovi natrel: Na kampaň má viac!

Mitt Romney a Barack Obama
Mitt Romney a Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Republikánsky prezidentský kandidát Mitt Romney je podľa agentúry Reuters vo finančnej výhode voči jeho demokratickému rivalovi a súčasnému americkému prezidentovi Barackovi Obamovi.

Na začiatku októbra mal Romney a jeho strana k dispozícii vyše 183 miliónov dolárov (140,5 milióna eur), a to vďaka masívnym zbierkam na jeho predvolebnú kampaň. Tá sa práve dostáva do finále, keďže samotné voľby sú stanovené na 6. novembra.

Obama podľa zverejnených finančných údajov zaostáva za Romneym o niekoľko desiatok miliónov s disponibilnými prostriedkami na kampaň v hodnote vyše 149 miliónov dolárov (114.5 miliónov eur). Vo všeobecnosti však mal Obama v posledných mesiacoch väčší úspech pri vyberaní peňazí ako jeho súper. V septembri získal od sympatizantov 136,2 miliónov dolárov (104,5 milióna eur), zatiaľ čo Romneymu zabezpečili benefičné akcie oveľa menej: 76.1 milióna dolárov (58,4 milióna eur).

Romney však v celkovom meradle vedie preto, že má poruke aj peňažné prostriedky Republikánskeho národného výboru. Tie môže minúť na reklamu a snahu získať voličské hlasy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu