Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V roku 2030 bude obéznych polovica Američanov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Ak budú Američania pokračovať v súčasnom životnom štýle, bude polovica z nich do roku 2030 obéznych. Vyplýva to zo štúdie nadácie Roberta Wooda Johnsona a neziskovej skupiny Trust for America 's Health (Nadácia pre zdravie Ameriky), z ktorej citovala agentúra Reuters.

Podľa štúdie bude za 18 rokov v každom z 50 amerických štátov najmenej 44 percent občanov trpieť obezitou, v 13 štátoch potom viac ako 60 percent obyvateľov. Najhoršie by na tom malo byť Mississippi so 66,7 percentami obéznych, najlepšie naopak Colorado so 44,8 percentami.

Vzhľadom k tomu, že obezita zvyšuje riziko mnohých chorôb, predpovedá štúdia nárast počtu chorých na cukrovku až o 7,9 milióna za rok v porovnaní s 1,9 miliónom v súčasnosti. Na 6,8 milióna má stúpnuť počet novo chorých chronickými srdcovými chorobami a ľudí, ktorí dostanú mŕtvicu, zo súčasných 1,3 milióna.

To by sa malo podpísať aj na náraste výdavkov za zdravotnú starostlivosť. Náklady na liečenie ochorení spojených s obezitou by mali ročne stúpnuť o 66 miliárd dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu