Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rezešovej hrozí 10 rokov: Trest si môže odpykať na Slovensku!

Eva Varholíková
Eva Varholíková (Zdroj: profimedia.sk)

BUDAPEŠŤ - Dcéra slovenského miliardára musí rátať za spôsobenie smrteľnej nehody s trestom odňatia slobody v dĺžke od piatich do desiatich rokov. V súvislosti s utorkovou haváriou na maďarskej diaľnici M3, ktorá si vyžiadala štyri obete, to dnes pre maďarský bulvárny denník Blikk uviedol právny expert Péter Kamarás.

Pre ženu, ktorá je od štvrtka na základe súdneho rozhodnutia v 30-dňovej vyšetrovacej väzbe, bude podľa Kamarása priťažujúcou okolnosťou, že vozidlo riadila pod vplyvom alkoholu. Ak evidentne oľutuje svoj čin, bude to pre ňu poľahčujúca okolnosť, dodal.
      
V prípade, že sa bude počas výkonu trestu dobre správať, môžu ju podmienečne prepustiť na slobodu po odpykaní troch štvrtín vymeraného trestu. Teoreticky existuje aj možnosť, že maďarské orgány povolia, aby si trest odpykala na Slovensku, konštatoval právny expert.
      
Doterajšie vyšetrovanie potvrdilo, že v krvi vodičky - Slovenky Evy Varholíkovej - bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu. Nedá sa pritom vylúčiť ani požitie drog, pretože v jej organizme objavili aj stopy látok opiátového pôvodu. Podozrivá to vysvetľovala požívaním antibiotík.
      
Varholíková na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.
      
Tri osoby v aute zhoreli; jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, v nemocnici však vo štvrtok aj ona podľahla ťažkým zraneniam.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu