Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Prvé výsledky testov Rezešovej: Obhajobu s liekmi vylúčili!

Evu umiestnili do vyšetrovacej väzby
Evu umiestnili do vyšetrovacej väzby (Zdroj: profimedia.sk)

BUDAPEŠŤ – Drogy alebo lieky? Obhajoba Evy Varholíkovej-Rezešovej (35) zrejme prišla o jeden z argumentov. Antibiotiká, ktorými obhajovala pozitívne testy na drogy, totiž predbežná lekárska správa vylúčila!

Okolo Varholíkovej-Rezešovej sa po tragickej havárii na maďarskej diaľnici, pri ktorej pripravila o život štyroch ľudí, rozkrútil kolotoč podozrení. O tom, že za volant sadla opitá už niet pochýb, keďže vyšetrenie potvrdilo 1,5 promile alkoholu. V krvi „slovenskej milionárky“, ako ju označujú maďarské médiá, sa však mali objaviť aj drogy. Podľa Rezešovej obhajcu ale podozrivé stopy mohli zanechať antibiotiká, ktoré jeho klientka užívala.

Tento argument na obhajobu však po predbežnej lekárskej správe, ktorá vylúčila akékoľvek zložky liekov v jej krvi, padá. Podľa denníka Blikk polícia žiadne medikamenty nenašla ani medzi Rezešovej osobnými vecami pri obhliadke miesta činu. V nabúranom BMW bola len kabelka s niekoľkými drahými parfumami a fľaša vodky, z ktorej bolo odpité. Vynára sa preto otázka, prečo si antibiotiká, ktoré musela užívať, so sebou do zahraničia nezobrala.

Odpovede týkajúce sa obsahu jej krvi a času požitia podozrivých látok poskytne expertíza.Pre advokáta dcéry bývalého železiarskeho magnáta však ani tieto dôkazy nie sú dostatočné. „Výsledky rýchlotestu nemôžu byť považované za dôkaz. Moja klientka užila lieky zo zdravotných dôvodov. To je odpoveďou, prečo sa v jej krvi objavili látky opiátového pôvodu,“ uviedol Tóth N. Gábor a dodal, že plnohodnotným argumentom bude až výsledok ďalšieho podrobného vyšetrovania.

Tragická havária sa odohrala na maďarskej diaľnici M3, kde Eva Varholíková-Rezešová svojim BMW vrazila do pred ňou idúceho Fiatu, v ktorom sedeli dva manželské páry. Podľa najnovších informácií sa mala opitá Eva po diaľnici rútiť až 200-kilometrovou rýchlosťou. Za volantom potom zrejme zaspala a v plnej rýchlosti došlo k zrážke. Po silnom náraze odhodilo Fiat do zvodidiel a v momente začal horieť. Traja pasažieri v aute uhoreli, no Éve sa podarilo pred plameňmi utiecť. Veľmi vážnym popáleninám však nakoniec vo štvrtok podľahla.

Rezešová sa momentálne nachádza vo vyšetrovacej väzbe, kam ju umiestnili po minulotýždňovom pojednávaní, z obavy, že by sa mohla pred trestným stíhaním skrývať. Dcéra slovenského miliardára musí podľa právneho experta Pétra Kamarása rátať za spôsobenie smrteľnej nehody s trestom odňatia slobody v dĺžke od piatich do desiatich rokov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu