Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ďalší Mellov tromf: Radí mu rumunský zločinec, ktorý vybabral s vyhostením z Belize!

Karol Mello a Robertino Oprescu
Karol Mello a Robertino Oprescu (Zdroj: San Pedro Sun, 7newsbelize.com)

BELLMOPAN/BRATISLAVA – Nehorázne! Bývalý väzeň radí Karolovi Mellovi, aby čo najskôr ušiel z Belize! Rumun Robertino Oprescu, ktorého zatkli v roku 2004 pre falšovanie dokumentov a firemných názvov, poslal do redakcie belizského portálu 7newsbelize.com email s radou pre údajného slovenského mafiána: „Opusť Belize, kým môžeš!“ Jeho príbeh sa nápadne podobá tomu Mellovmu.

Robertino Oprescu bol v roku 2004 obvinený z používania falošných firemných mien spoločností, aby získal peniaze z belizskej nemocnice. Keďže ho v roku 2006 neuznali vinným, mal byť prepustený na slobodu. Namiesto toho však poputoval späť do väzenia, keďže bol naňho vydaný príkaz na vyhostenie. V belizskom meste Hattieville strávil v roku 2006 45 dní.

Oprescu pre belizský spravodajský portál tvrdí, že najvyšší súd požiadal o prepustenie z väzby, aby mohol z Belize odísť dobrovoľne.  Šéf najvyššieho súdu Abdulai Conteh jeho žiadosti vyhovel a poslal ho na imigračný úrad, kde mu vrátili jeho doklady, ale bez pasu. Potom ho vyhlásili za ilegálneho prisťahovalca, pričom mu dali tri dni na to, aby opustil krajinu. Inak by čelil ďalšiemu väzeniu. Príbeh sa nápadne podobá tomu Mellovmu.

Rumun Oprescu, ktorý v októbri 2006 ušiel z Belize bez pasu, z pochopiteľných dôvodov nechcel uviesť miesto svojho terajšieho pobytu. Do redakcie belizských internetových novín však poslal svoju fotografiu. Tvrdí, že je slobodný muž a nikto ho do Rumunska nedeportoval, aby tam čelil obvineniu. Údajnému slovenskému mafiánovi zároveň radí, aby z krajiny ušiel, kým je to možné.
 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu