Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Gól do vlastnej brány: Česká televízia obvinila z podvodu svojich redaktorov!

Štáb Českej televízie
Štáb Českej televízie (Zdroj: reprofoto tyden.cz)

PRAHA - Česká televízia sa postarala o poriadnu blamáž. Tá sa odohrala minulý týždeň, keď brnenské štúdio odvysielalo reportáž o podvodníkoch vydávajúcich sa za jej zamestnancov. Háčik bol v tom, že nešlo o podvodníkov, ale o pravý štáb, ktorý do moravskej metropoly prišiel natáčať nový súťažný program Môžeme ďalej?.

V reportáži brnenského redaktora Jakuba Ščurkeviča sa spomínalo, že "v Brne vyčíňa podvodník, možno aj celá skupina, ktorá sa snaží okradnúť o peniaze dôverčivých dôchodcov. Ich najnovšou fintou je maskovať sa za pracovníkov Českej televízie".

Program mal však jednu chybičku krásy, uviedol český portál tyden.cz. Údajní zločinci totiž neboli žiadni podvodníci, ale členovia štábu programu, ktorý sa má začať vysielať na jeseň. Celý zmätok nechtiac spôsobila istá dôchodkyňa, ktorá kontaktovala tamojšie štúdio s tým, že sa ju snažili okradnúť ľudia vydávajúci sa za zamestnancov ČT. Vedenie sa tejto informácie chytilo a poverilo Ščurkeviča, aby o tom natočil reportáž.

"Povedali, že mi dajú sto korún, ak odpoviem na anketovú otázku. Nepozdávalo sa mi to, bola som z toho nervózna," porozprávala babička. Situácia sa ešte viac zamotala po tom, ako hovorkyňa miestneho štúdia Hana Orošová vyhlásila, že "ČT týmto spôsobom divákov neoslovuje, a že očividne ide o ohrozenie dobrého mena televízie".

Kompetentní zatiaľ odmietajú potvrdiť, kde sa stala chyba. Na strane štábu podľa všetkého nenastala, pretože jeho auto aj mikrofón bol zreteľne označený logom. Reportér taktiež len konal na základe požiadavky svojich nadriadených a v príspevku dal priestor na vyjadrenie tak starenke, ako aj brnenskému štúdiu a polícii. Je preto možné, že zlyhala komunikácia medzi pražskou centrálou a brnenským štúdiom. Orošová zrejme v čase poskytnutia stanoviska nebola informovaná o tom, že sa v ich regióne natáča nový program.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu