Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Smrteľný paradox: Muža pár metrov od domu zabil vystrelený airbag!

Vodič po nehode ostal zakliesnený medzi dverami a stĺpikom
Vodič po nehode ostal zakliesnený medzi dverami a stĺpikom (Zdroj: HZS Plzeňského kraja)

TACHOV – Airbag bez pásov je zbraň, nie ochrana! Na vlastnej koži sa o tom presvedčil aj muž (†36) z českého Tachova, ktorého vystrelený airbag pri havárii usmrtil. Keďže nebol pripútaný, spôsobil mu vážne zranenia a tým na mieste podľahol.

Bezpečnostné pásy v kombinácii s airbagom už mnohokrát zachránili život. Ak sa však vodič nepripúta, airbag sa mení na nebezpečnú zbraň. Potvrdzuje to aj nedeľná havária, ktorá sa odohrala v českom Tachove. Vodič sa neskoro v noci po ceste pri Čečkoviciach vracal domov, keď len 300 metrov od cieľa vyletel z cesty. „Niekoľkokrát sa prevrátil a skončil na streche,“ tvrdí zdroj z miesta nehody.

Vodič však urobil osudnú chybu – nepripútal sa. Aktivovaný airbag, ktorý by mu mal za normálnych okolností zachrániť život, ho tak naopak pripravil o život. „Vodič nebol pripútaný a aktivovaný airbag mu spôsobil zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ uviedla hovorkyňa krajských hasičov Pavla Jakoubková. Muž utrpel poranenie hlavy a ďalších častí tela. Zasahujúci hasiči už ho našli na mieste mŕtveho. Zostal zakliesnený polovicou tela medzi dverami a stĺpikom.

Z vraku auta tak hasiči vytiahli už len mŕtve telo. "Prípadný vplyv alkoholu i omamných látok bude zrejmý až po súdne pitve," dodala Jakoubková. Ostáva dúfať, že z tragickej nehody sa ostatní vodiči poučia a bezpečnostné pásy nebudú podceňovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu