Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dievča (16) už nikdy neuvidí, airbag jej vtlačil očká do lebky!

Kelly sa snaží na svoje postihnutie zvyknúť, pomáha jej v tom celá rodina.
Kelly sa snaží na svoje postihnutie zvyknúť, pomáha jej v tom celá rodina. (Zdroj: The Sun)

LONDÝN - Kelly Greenová z britského Eckingtonu sedela na sedadle spolujazdca v BMW, ktoré šoféroval jej otec (47), keď vošli do výmoľa, narazili do zvodidiel a prevrátili sa s autom na strechu. Airbag, ktorý mal dievčaťu pomôcť, jej však spôsobil fatálne poranenie tváre.

Zatiaľ čo otec vyviazol s pár odreninami, Kelly airbag zarazil pravé oko doslova do lebky. Z auta ju museli vystrihávať záchranári a okamžite ju previezli do nemocnice na operáciu. Tých doteraz absolvovala päť a ďalšie ju ešte čakajú.

"Nikdy by som neverila, že môže airbag spôsobiť niečo také. Udrel ju priamo do očí. Na pravé neuvidí už nikdy a na ľavé zrejme tiež nie. Aj keď stále dúfame. Tá nehoda nám obrátila život naruby. Nad vodou nás drží len pozitívny postoj našej dcéry," uviedla pre denník Daily Mail nešťastná matka (49).

"Bola som zničená, ale dostala som sa z toho. Nevzdám sa. Učím sa Brailovo písmo a chodiť s paličkou. A až skončím školu, rada by som si urobila masérsky kurz, pretože to je niečo, čo môžem robiť rukami," dodala Kelly.

Rodina požiadala o pomoc právnikov a k nehode sa vyjadril aj hovorca BMW. "Správu o zraneniach Kelly Greenovej sme prijali s veľkým smútkom. Uvítali by sme šancu môcť naše vozidlo starostlivo prezrieť. Pri vyšetrovaní budeme plne spolupracovať. Airbagy vo vozidlách BMW zachránili už veľa životov."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu