Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Strelec z kina smrti žije v alternatívnej realite: Zachráni sa nepríčetnosťou?

James Holmes na súde Zobraziť galériu (3)
James Holmes na súde (Zdroj: 9news.com)

DENVER - Šialený strelec z Colorada, ktorý počas polnočného premietania filmu Temný rytier povstal zabil dvanásť ľudí, v pondelok prvýkrát predstúpil pred súd. Počas pojednávania mlčal a vyzeral neprítomne. Podľa niektorých odborníkov by sa mohol obhajovať nepríčetnosťou.

Holmesovo správanie na súde v mnohých vyvoláva otázky o jeho duševnej spôsobilosti. Celý čas totiž pozeral do prázdna, pôsobil letargicky a len občas sklopil oči. Miestami akokeby dokonca premáhal únavu.

"Po mentálnej stránke sa v súdnej miestnosti nenachádza. Je niekde inde, v nejakej alternatívnej realite, ktorú si vytvoril," uviedol odborník na tvorbu profilov zločincov Brad Garrett.

Podobne vraj pôsobil aj pri zatýkaní. Právny analytik Dan Abrams sa preto domnieva, že obvinený sa bude brániť tým, že zabíjal v nepríčetnosti. "Takto nejako vyzeral aj vtedy, keď ho zatýkali. Je preto možné, že Holmesova obhajoba bude postavená na tom, že nie je mentálne v poriadku," vysvetlil Abrams.

Holmes sa podivne správal aj na policajnej stanici po tom, ako ho zadržali. Zízal na steny a občas sa objavil zášklb v jeho obočí. Takmer vôbec neprehovoril. Momentálne sa nachádza v samoväzbe bez možnosti prepustenia na kauciu. Formálne obvinenie voči nemu vznesú budúci týždeň, zrejme bude obžalovaný z mnohonásobnej vraždy prvého stupňa.

Dvadsaťštyriročný mladík zastrelil minulý piatok v kine na predmestí Denveru dvanásť ľudí. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy, s vyšetrovateľmi totiž nespolupracuje. Polícia v jeho byte našla množstvo výbušnín, munície a chemikálií.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu