Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chorvátske pobrežie horí: Plamene zachvátili aj turistické oblasti!

Požiare v Chorvátsku Zobraziť galériu (2)
Požiare v Chorvátsku (Zdroj: dnevnik.hr)

ZÁHREB - Chorvátski hasiči už druhý deň bojujú s požiarmi na jadranskom pobreží. Zasiahnutá je oblasť v okolí vyťaženej diaľnice A1, kadiaľ na dovolenku k moru jazdia tisíce Slovákov.

Oheň zúri v oblasti medzi mestami Vukšič a Budak asi 100 kilometrov severozápadne od Splitu. Požiar zachvátil kríky a nízke dubové lesy. Hasiči v boji s plameňmi využívajú aj dve lietadlá typu AirTractor.

Ďalšie požiare boli hlásené dopoludnia vo Smilčiči, len 25 kilometrov severovýchodne od obľúbeného letoviska Zadar a v obciach Ostrovice a Lišane Ostrovičke nachádzajúcich sa asi šesť kilometrov od diaľnice A1 smerom od pobrežia. Hasiči stále nemajú požiar v tejto oblasti pod kontrolou. Uplynulú noc horelo aj v Splite. Plamene tam spálili takmer päť hektárov trávy a nízkeho porastu.

Horí aj popri cestách, turisti by preto mali byť obozretní
Zobraziť galériu (2)
Horí aj popri cestách, turisti by preto mali byť obozretní  (Zdroj: dnevnik.hr)

Naopak bezpečná je už oblasť mesta Kistanje, asi 110 kilometrov severozápadne od Splitu, kde sa požiar podarilo zneškodniť ešte v utorok večer, informoval portál tn.cz.

Požiare trápili Chorvátsko v rovnakú dobu aj minulý rok. Plamene zachvátili ostrov Brač, kde zhorelo viac ako 4000 hektárov borovicového lesa, olivovníkov a ďalších poľnohospodárskych plodín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu