Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vojenské lietadlo priviezlo do Česka posledné tri zranené z Chorvátska

Havarovaný český autobus
Havarovaný český autobus (Zdroj: vecernji.hr)

PRAHA - Posledné tri zranené z autobusovej nehody v Chorvátsku sa dnes vrátili do vlasti. Na letisku Praha-Kbely s nimi popoludní pristál český vojenský špeciál Airbus A-319. Dospelú ženu a dve 13-ročné dievčatá - sprevádzal trojčlenný lekársky tím, tri zdravotné sestry a psychológ. Informoval o tom Český rozhlas (ČRo).

Priamo z letiska transportoval zranené dvojičky vrtuľník do Thomayerovej nemocnice a ženu previezli do Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe.

Pri havárii českého zájazdového autobusu pred týždňom v Chorvátsku zomrelo osem ľudí a 43 utrpelo zranenia. Do vlasti boli transportovaní postupne, v piatok pohrebné vozy odviezli aj obete.

Český rozhlas tiež informoval, že chorvátska polícia a prokuratúra v Gospiči ukončili vyšetrovanie nehody. Podľa expertov ju zavinil vodič, ktorý - pravdepodobne v mikrospánku - prešiel s autobusom do ľavého jazdného pruhu, kde narazil do zvodidiel a stĺpu. Keďže tento vodič pri nehode zahynul, trestné stíhanie bolo zastavené, uviedol Český rozhlas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu