Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obrovský prípad falšovania vo Francúzsku: Až deväť miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzskej polícii sa podarilo rozbiť veľkú skupinu falšovateľov peňazí, ktorá vyrobila falošné bankovky v celkovej nominálnej hodnote viac ako deväť miliónov eur.

Nemenované policajné zdroje, na ktoré sa odvoláva tlačová agentúra AFP, vo štvrtok o prípade informovali ako o najväčšom svojho druhu v histórii Francúzska. Policajti podľa nich ešte v utorok vtrhli do tlačiarne v departmáne Seine-et-Marne východne od Paríža, odkiaľ pochádzalo vyše 350-tisíc kusov falošných 20- a 50-euroviek.

Francúzsky Ústredný úrad pre boj proti falšovaniu peňazí (OCRFM) sa prípadom zaoberal od roku 2007, keď v krajine zachytili prvé z bankoviek. Podľa zdrojov AFP v uplynulých mesiacoch zadržali niekoľko desiatok podozrivých z uvádzania falošných peňazí do obehu, až doteraz sa však nepodarilo vypátrať samotný zdroj. Tlačiareň bola ukrytá v priemyselnom objekte nachádzajúcom medzi mestami Meaux a Chelles.

Skupina v nej vyrábala vysokokvalitné bankovky metódou digitálnej tlače. Okolo 90 percent z nich uviedla do obehu priamo vo Francúzsku, zvyšok v susedných krajinách. Hlavným falšovateľom je údajne muž vo veku okolo 50 rokov, ktorý bol za rovnakú činnosť trestaný aj v minulosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu