Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nešťastie na tuningovom zraze: Športiak zohavil dievčatko (2)!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: the-car-crash.blogspot.com)

PANENSKÝ TÝNEC - Tuningové závody, ktoré sa uplynulý víkend konali v českom meste Panenský Týnec, sa takmer zvrtli v tragédiu. Jeden zo športiakov totiž vpálil do ľudí a zranil dvojročné dievčatko. Jej rodina teraz žiada odškodné.

Okrem neho utrpeli zranenia viacerí účastníci pretekov vrátane jeho rodičov. Za nehodu podľa otca môžu zábrany, ktoré divákov počas akcie od trasy delili. "Budeme požadovať odškodnenie, pretože liečba bude drahá. V sobotu sme sa druhýkrát narodili," povedal.

Jeho dcéra má tržnú ranu na hlavu, ktorá sa tiahne celým čelom, od vlasov až po koreň nosa. "Určite bude mať trvalé následky a ostane jej veľká jazva. Urobíme všetko pre to, aby bola zase krásna tak ako predtým," vyjadruje obavu z budúcnosti otec zraneného dievčatka.

Voči zabezpečeniu trasy majú námietky aj záchranári. Jeden z nich potvrdil, že sa určite dajú zohnať lepšie zábrany, ako tie, ktoré boli použité. Je to ale určite nákladnejšie. Žiadny poriadok pre zabezpečenie takýchto pretekov totiž neexistuje. Podľa vyjadrenia autoklubu musí byť zábrana na rovinke vo vzdialenosti 100 až 150 metrov od trasy.

Polícia nešťastie vyšetruje ako ťažké ublíženie na zdraví z nedbanlivosti. Či za to bude pykať jazdec alebo usporiadateľ, rozhodnú nasledujúce týždne. Informoval o tom portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu