Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Herec (†27) sa počas hry omylom obesil, diváci sledovali jeho smrť!

Thiago Klimeck mal stvárniť samovraždu
Thiago Klimeck mal stvárniť samovraždu (Zdroj: uol.com.br)

SAO PAULO - Smrťou jedného z protagonistov skončila veľkonočná hra Umučenie Krista v brazílskom meste Itararé. Herec Thiago Klimeck, ktorý hral Judáša, sa pri stvárňovaní jeho samovraždy skutočne obesil, informuje dnes agentúra AP.

Klimeck v úlohe biblického Judáša páchal samovraždu obesením. Divadelné prevedenie ale nezvládol a visel štyri minúty, kým si ostatní účinkujúci uvedomili, že niečo nie je v poriadku. Svojho kolegu síce zložili, ale už bol v bezvedomí.

Herec na Veľký piatok upadol do bezvedomia v dôsledku mozgovej hypoxie, z kómy sa už neprebral a v nedeľu zomrel. Presnú príčinu smrti určí nariadená pitva.

Klimeckova sestra podľa brazílskej tlače uviedla, že Thiago scénu s obesením pred predstavením viackrát skúšal, a to za asistencie hasičov. Hasičský zbor ale poprel, že by bol prítomný počas skúšok alebo samotného predstavenia.

Polícia v Itararé (345 kilometrov západo-juhozápadne od Sao Paula) vyšetruje bezpečnostné zariadenie, ktoré malo 27-ročnému Klimeckovi poskytnúť pri scéne oporu. Zdá sa, že slučka sa omylom utiahla. Zatiaľ nie je isté, či bude niekto obvinený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu