Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hudobníka z The Killers našli mŕtveho: Zastrelil sa!

Thomas Christian Marth
Thomas Christian Marth

LAS VEGAS - Saxofonistu Thomasa Christiana Martha (33), ktorý hrával na turné s americkou rockovou skupinou The Killers, našli mŕtveho v Las Vegas. Podľa presvedčenia úradov spáchal samovraždu.

 Úrad koronera okresu Clark dnes potvrdil, že Marth bol v pondelok 23. apríla vyhlásený za mŕtveho a podľahol strele do hlavy. Týždenník Las Vegas Weekly informoval, že oficiálnou príčinou smrti bola samovražda.

Na oficiálnom účte skupiny na internetovej sociálnej sieti Twitter začiatkom tohto týždňa zverejnili oznámenie o Marthovej smrti. V oznámení sa uvádzalo, že skupina sa modlí za jeho rodinu. "V Las Vegas dnes večer chýba svetlo. Šťastnú cestu, Tommy," stálo ďalej v odkaze na Twitteri.

Alternatívna rocková skupina The Killers, ktorá vznikla v Las Vegas v roku 2001, vydala tri štúdiové albumy a po celom svete predala vyše 15 miliónov nosičov. Rodák z Las Vegas Marth hral na druhom štúdiovom albume Sam's Town z roku 2006 a na treťom albume Day and Age z roku 2008.

The Killers boli šesťkrát nominovaní na americkú hudobnú cenu Grammy. V roku 2006 získali obdobné britské ocenenie BRIT Award ako najlepšia Medzinárodná skupina a jej album Sam's Town dostal ocenenie Najlepší medzinárodný album.

Skupinu pozval prezident USA Barack Obama do Washingtonu a 4. júla 2010 hrala na južnom trávniku Bieleho domu počas osláv Dňa nezávislosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu