Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Slováci v ohrození? Vise a MasterCard mali uniknúť údaje k miliónom kariet!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Asociácia Visa a MasterCard dnes varovali pred možným únikom osobných informácií o majiteľoch platobných kariet. Spoločnosti nespresnili, koľkých držiteľov kariet sa možný problém týka. Upozornili však banky, aby zabránili prípadnému zneužitiu prezradených údajov.

Obe kartové asociácie obvinili z úniku informácií bližšie nešpecifikovanú "tretiu stranu". Vyzvali banky, aby sledovali účty svojich klientov kvôli nezvyklým aktivitám. Nové platobné karty ale spoločnosti chcú vydávať len v prípade, že sa to ukáže byť opodstatnené.

"Ak majitelia kariet budú akokoľvek znepokojení kvôli svojim účtom, mali by sa obrátiť na finančnú inštitúciu, ktorá im kartu vydala," upozornila MasterCard.

Visa vo svojom tlačovom vyhlásení zdôraznila, že zákazníci nie sú zodpovední za škody, ktoré by spôsobil podvodník vďaka ukradnutým osobným údajom.

Nie je to prvýkrát, čo má niektorá kartová asociácia problémy so zabezpečením dát o klientoch. Vlani v júni hackeri ukradli údaje o 360-tisíc kreditných kartách spoločnosti Citigroup.

Podľa denníka Sme slovenské banky zatiaľ nekomentovali, či ich MasterCard a Visa informovali o ohrozených kartových účtoch. Niektoré zdroje však tvrdia, že išlo o masívny únik, ktorý by mohol predstavovať údaje až k miliónom kariet.
 

 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu