Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hackeri znova zverejnili na internete osobné údaje členov ODS

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Hackeri opäť napadli webové stránky českej vládnej Občianskej demokratickej strany (ODS) a na internete zverejnili osobné údaje asi 10.000 členov strany, vrátane ich rodných a telefónnych čísiel. Oznámili to dnes české médiá.

K útoku sa prihlásili hackerské skupiny Anonymous a #TrollSec, ktoré uviedli, že ich k tomu prinútil nezáujem politikov o názory občanov.
      
Terčom podobného útoku sa ODS stala už vo februári, kedy hackeri zverejnili zoznam asi 30.000 členov s ich adresami. Zoznamy poslali médiám s výzvou pre politikov, aby Česko odmietlo medzinárodnú zmluvu ACTA na ochranu autorských práv na internete.
      
Teraz hackeri na webe zverejnili aj dáta narodenia, e-mailové adresy, údaje o členstve či prihlasovacie mená a heslá členov ODS, vrátane osobných údajov premiéra Petra Nečasa.
      
Spravodajská televízia ČT24 zverejnila odkaz, ktorí hackeri adresovali ODS. Okrem iného v ňom píšu "...na vyjadrenie protestu proti Vašej ignorancii názorov a záujmov všetkých občanov tejto republiky (a tiež preto, že nás staviate mimo zákona a vyhrážate sa nám súdnou mocou, s ktorou ste až podozrivo previazaní a ktorej ste zobrali jej nezávislosť, danú už samotnou ústavou) zverejníme ďalšiu databázu s Vašimi súkromnými údajmi..."
      
Podpredseda ODS Pavel Blažek reagoval vyjadrením, že hackeri boli "šikovnejší ako naši zabezpečovači. Keď sa niečo podobné môže stať Severoatlantickej aliancii, môže sa to stať aj nám," povedal pre iDNES.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu