Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Znečistenie ovzdušia v Londýne je na rekordnej úrovni!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Znečistenie ovzdušia v Londýne dosiahlo rekordnú úroveň. Prílev znečisteného vzduchu zo severného Anglicka a Francúzska v kombinácii s výfukovými plynmi vytvorili v piatok v britskej metropole smog, aký tam naposledy zaznamenali v roku 2008, keď zavádzali nový systém merania, informovala stránka thisislondon.co.uk.

Úroveň znečistenia ovzdušia v centrálnom Londýne dnes dosiahla maximálnu úroveň na desaťbodovej stupnici, keď sa ľuďom odporúča obmedziť fyzické aktivity vonku, najmä ak sa u nich prejavia symptómy ako kašeľ alebo bolesť v hrdle.

Riaditeľ londýnskej kampane za čistý vzduch Simon Birkett médiám povedal, že "toto je piate smogové obdobie v tomto roku a zatiaľ najhoršie. Bude treba varovať olympijských športovcov, ak by úroveň znečistenia dosiahla takúto výšku v lete."

Birkett kritizoval starostu Londýna za to, že na smog ani v jednom z týchto prípadov neupozornil obyvateľov mesta. To podľa neho dokazuje, ako zúfalo sa pokúša vyhnúť otázke znečistenia ovzdušia pred voľbami starostu.

Meteorológovia predpovedali, že metropolu oslobodí od smogu až západný vietor, ktorý dnes začal fúkať. V Londýne sú od decembra 2008 rozmiestnené stanice, ktoré merajú kvalitu ovzdušia. Registrujú aj najmenšie smogové častice, schopné dostať sa v krvnom obehu až do pľúc a poškodiť ich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu