Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najnovšie správy o nehode: Vodič nebol opitý, ani nedostal infarkt

Havarovaný autobus Zobraziť galériu (8)
Havarovaný autobus

SION - Vodič belgického autobusu, v ktorého útrobách zahynulo v utorok vo švajčiarskych Alpách 28 ľudí, v čase nehody nebol opitý ani nedostal infarkt. Vyplýva to z najnovšej správy vyšetrovateľov, ktorú v piatok zverejnila prokuratúra.

Experti tak vylúčili prvú z troch najčastejšie spomínaných teórií príčin nešťastia. V hre sú tak ešte zvyšné dve - technické problémy na vozidle alebo ľudská chyba.

Novinári sa na piatkovej tlačovej konferencii prokurátora Oliviera Elsiga opýtali aj na medializované správy, podľa ktorých vodič tesne pred nehodou menil nosič v DVD prehrávači. Vyšetrovatelia zatiaľ nedisponujú žiadnym dôkazom ani svedeckou výpoveďou, ktorý by túto hypotézu dokazoval, odpovedal Elsig. Prokurátor potvrdil aj informáciu, že vodič išiel pred zrážkou povolenou rýchlosťou.

Autobus s 52 cestujúcimi, väčšinou deťmi, ktoré sa vracali z lyžiarskeho zájazdu vo švajčiarskom alpskom stredisku Val d'Anniviers, havaroval v utorok večer v diaľničnom tuneli pri švajčiarskom meste Sierre. Vozidlo z neznámeho dôvodu náhle vybočilo z dráhy a následne vo vysokej rýchlosti vrazilo do steny na konci núdzového odstavného pruhu. Výsledkom je 28 mŕtvych a niekoľko ťažko zranených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu