Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Alžbeta (18) vedela, že má HIV: Tehotná sexovala s mužmi bez ochrany!

Súd poslal dievčinu na 2,5 roka za mreže
Súd poslal dievčinu na 2,5 roka za mreže (Zdroj: jibimseti.cz)

BRATISLAVA/HRADEC KRÁLOVÉ - Mladá Alžbeta dobre vedela, že je HIV pozitívna aj to, že má hepatitídu typu C. Lekári jej podobne vysvetlili, že za žiadnych okolností nemôže mať sex bez ochrany, inak sa dopustí trestného činu. Dievča na to však kašľalo.

Z dievčiny sa ešte v tínedžerskom veku stala feťáčka. Užívala drogy a súložila s mužmi bez akejkoľvek ochrany. Často menila miesta bydliska. Keď sa z výchovného ústavu v českom Šumperku presunula do pardubického azylového domu, začala si aj s Jánom, ktorého tam tiež prichýlili.

Muž sa o riziku nákazy dozvedel až potom, čo s dievčaťom niekoľkokrát súložil. Ani vtedy mu však Alžbeta nepovedala všetko. Oznámila mu, že má hepatitídu a nekonkrétne naznačila ďalšie riziko. O jej diagnóze sa dozvedel až neskôr, sprostredkovane. Našťastie, testy zatiaľ ukazujú, že čo sa týka smrteľného vírusu, je "čistý."
 
Dievča, ktoré je v súčasnosti v ôsmom mesiaci tehotenstva a pripravuje sa na pôrod, obvinili z ťažkého ublíženia na zdraví. Súd dnes vyriekol ortieľ. Kedže Alžbeta svoj čin oľutovala a je v ťažkej situácii, senát sa rozhodol pre mierny trest - dievčaťu vymeral 2,5 roka väzenia s tým, že po polovici môže požiadať o podmienečné prepustenie. 
 
Alžbeta nežila ľahký život. HIV a žltačku má už od 15-tich a v minulosti sa liečila od závislosti od pervitínu a heroínu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu