Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Česko dusí smogová hmla: Letisko v Prahe odkláňa lety

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - České mestá dusí smogová hmla, pre ktorú dnes letisko Praha-Ruzyně zrušilo šesť príletov a odletov a ďalšie tri prílety odklonilo na letiská v nemeckých Drážďanoch a Norimbergu a do západočeských Karlových Varov.

Informovala o tom hovorkyňa letiska Eva Krejčí, ktorá varovala pred prípadným meškaním či zrušením ďalších dnešných letov.

České ministerstvo obrany oznámilo, že srbský minister obrany Dragan Šutanovac zrušil pre smogovú hmlu svoju dnešnú návštevu Prahy.

Problémy so smogom má Praha, Brno i Plzeň. Najhoršia situácia je na severe Moravy, kde je koncentrácia prachu v ovzduší až na štvornásobku povoleného denného limitu 50 mikrogramov na meter kubický, informoval spravodajský server lidovky.cz.

Podľa denníka Mladá Fronta DNES meteorológovia prirovnávajú situáciu k akejsi pokrievke: škodliviny zostávajú pri zemi a nemôžu sa rozptýliť. Inverzné počasie má trvať ešte najmenej týždeň. A ľudia sa majú spoliehať iba na oficiálne údaje meteorológov, pretože škodliviny v ovzduší s príchodom slnka nezmiznú, dodáva denník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu