Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Chlapček (2) prehltol batériu, 18-krát ho rozrezali!

Malý Emerett za rok podstúpil 18 operácií
Malý Emerett za rok podstúpil 18 operácií (Zdroj: kpho)

ARIZONA - Neuveriteľnou tortúrou si prešiel chlapček v americkom Phoenixe, štát Arizona. Malý Emerett Rauch (2) prehltol lítiovú baterku z diaľkového ovládania na televízor a za rok podstúpil na záchranu svojho života až 18 operácií.

Jeho matka Karla uviedla, že nikto Emmetta pri čine nevidel a prvé príznaky sa podobali prechladnutiu. Kým prišli na to, čo sa s ich dieťatkom vlastne deje, prepálila mu batéria hrdlo a zostala v jeho drobnom telíčku ďalšie tri dni.

Lekári museli dieťatku odstrániť až 10 centimetrov z  pažeráka, do ktorého kyselina prepálila diery. Utrpel taktiež zlyhanie pľúc a podstúpil takmer 200 röntgenov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti strávil vyše 19 týždňov.

Zdravotná sestra, ktorá sa o Emmetta stará na špecializovanej detskej klinike v Arizone, uviedla, že sa stretla s mnohými prípadmi, kedy drobci zjedli malé predmety a je nevyhnutné zvýšiť povedomie o nebezpečenstve v domácnosti.

Príznaky prehltnutia batérie sú podobné ako bežné pri prechladnutí alebo chrípke - horúčka, nechutenstvo, kašeľ a zvýšená produkcia hlienu.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu