Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Odporné: Nápadník znetvoril dievča (18) a jeho rodinu kyselinou!

Mumtazine sestry budú mať jazvy do konca života
Mumtazine sestry budú mať jazvy do konca života (Zdroj: reprofoto al arabiya news)

KÁBUL - Keď si nechceš vziať ma, nevezmeš si nikoho. Tak chcel potrestať ohrdnutý nápadník Afganku Mumtaz, ktorá sa za neho nechcela vydať. So skupinou pomocníkov vtrhol uprostred noci do jej domu a ju a spolu s ňou celú jej rodinu poliali kyselinou.

Mumtaz si odmietla vziať nebezpečného afganského strelca, ktorý bol v meste Bulk Awal známou firmou. Jej rodina ju v tom plne podporovala a dcéru mu nedala. To nápadníka rozzúrilo, preto sa rozhodol pomstiť.

V utorok v noci vtrhol spoločne so skupinou šiestich alebo siedmich pomocníkov do domu dievčaťa a zaútočil na všetkých jeho obyvateľov. "Najskôr sa vrhli na otca a zbili ho. Potom celej rodine poliali tvár kyselinou," vypovedala matka dievčaťa.

Všetci sú teraz v starostlivosti lekárov. Stav otca a najstaršej z dcér Mumtaz je kritický. Majú popáleniny na väčšine tela. "Zasiahli ju na 40 percentách tela. Bude mať následky na celý život. Znetvoril ju, aby si nemohla vziať nikoho iného," povedala Nadir Geyaová z miestnej organizácie chrániacej ženské práva.

Matka a mladšie dve dcéry (13 a 14) sú na tom lepšie, jazvy im ale zostanú do konca života. Rodina má ešte syna, ktorý našťastie v čase útoku nebol doma.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu