Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž prekabátil BBC: Priznal, že kríza je podvod!

Alessio Rastani na BBC
Alessio Rastani na BBC (Zdroj: bbc)

LONDÝN/BRATISLAVA - Londýnsky investor šokoval televíznych divákov aj moderátorku televízie BBC slovami o novej ekonomickej kríze. Investorom je podľa neho jedno, čo vlády urobia s ekonomikou, pretože na kríze zarábajú. Z krachu trhov sa dajú vytrieskať poriadne peniaze. Objavili sa však špekulácie, že celé jeho vystúpenie bol iba vtip, čo muž nepriamo priznal.

Alessio Rastani vyhlásil, že trhy čaká krach, pretože už teraz ich ovláda strach investorov. Žiadny záchranný balíček nepomôže a veľkých hráčov, ako sú hedžové fondy, tiež nechávajú podobné opatrenia chladnými, napísal portál novinky.cz.

"Je to jedno. Pozrite sa, ja som obchodník a niečo také ma nezaujíma. Keď vidím príležitosť na zarobenie peňazí, využijem ju. Takže väčšina obchodníkov sa nestará o to, či je ekonomika v poriadku. Našou prácou je profitovať zo situácie a ja osobne som o tejto chvíli sníval tri roky. Každú noc sa ukladám do postele a snívam o ďalšie recesii," odpovedal na otázku, čo by investorov uspokojilo tak, aby bola obnovená dôvera na trhu.

"Ekonomická kríza je ako rakovina. Keď budete čakať a čakať a dúfať, že to prejde, bude to stále rásť, až bude neskoro. Radil by som každému, aby sa pripravil. Teraz je ten moment. To, že vláda niečo vyrieši, je len zbožným prianím. Svet neovládajú vlády, ale Goldman Sachs. Banku Goldman Sachs alebo veľké fondy nezaujíma záchranný balík," nechal sa počuť Rastani.

"Podľa mojich odhadov za necelých 12 mesiacov zmiznú úspory miliónov ľudí. A to je len začiatok. Takže buďte pripravení a konajte hneď," uzavrel Rastani.

Po tom, čo jeho otvorená spoveď obletela svet, sa ukázalo, že môže ísť o obrovský podvod. Užívatelia na Twitteri tvrdia, že muž je členom skupiny vtipálkov s názvom Yes Men, ktorí sa vydávajú za zamestnancov mocných korporácií, aby ich verejne ponížili.

BBC síce trvala na Rastaniho autentickosti, ale podľa mužovho priznania pre telegraph.co.uk je jednoducho rečník, ktorý miluje pozornosť verejnosti.

Kríza

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu