Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Demonštranti organizujú dni hnevu na newyorskej Wall Street

Wall Street
Wall Street

NEW YORK - Demonštranti vyjadrujúci odpor voči moci finančného priemyslu pokračovali v pondelok tretím dňom v hlučných protestoch na newyorskej Wall Street.

Približne 150 nespokojných ľudí sa zišlo v blízkosti sídla akciovej burzy. Vyjadrovali pritom odhodlanie pokračovať v protestných zhromaždeniach, až pokým si nevynútia splnenie svojich len všeobecne formulovaných požiadaviek.

Demonštranti blokujúci chodníky skandovali heslá vyzývajúce na ukončenie "tyranie" korporácií a požadujú zastavenie ďalšieho zadlžovania USA. Podľa organizátorov sa do pondelkovej akcie postupne zapojilo asi 350 ľudí.

Polícia zatkla šesť osôb, väčšinu z nich za maskovanie tváre, ktoré je podľa americkej legislatívy vo väčších skupinách nelegálne.

Prvý a väčší protest s názvom "Deň hnevu" sa konal na Wall Street v sobotu. V policajnej cele skončili dve osoby, ktoré sa pokúsili vniknúť do sídla Bank of America.

Demonštranti tvrdia, že sú odhodlaní pokračovať v protestoch aj niekoľko mesiacov. Polícia preventívne posilnila svoju prítomnosť a bezpečnostné opatrenia v celej finančnej štvrti New Yorku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu