Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Z väzenia ušlo 5 mužov, pomohli si postelným prádlom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BEJRÚT - Päť väzňov ušlo v sobotu z prísne stráženého libanonského väzenia, keď sa spustilo dolu múrmi budovy na zviazaných posteľných plachtách - potom sa muži zamiešali medzi príbuzných na návšteve odsúdencov a odišli spolu s nimi z areálu.

Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie libanonského ministra vnútra Marwána Šarbila. Minister uviedol, že za útek z väzenia Rúmíja, východne od hlavného mesta Bejrút, môže "jednoznačná nedbalosť" dozorcov. Žiadal, aby boli potrestaní tí pracovníci väznice, ktorí mali v čase úteku väzňov službu.

Libanonské úrady neskôr zverejnili fotografie, mená a štátnu príslušnosť mužov na úteku a vyzvali občanov, aby sa skontaktovali s políciou v prípade, keby mali nejaké informácie. Predstaviteľ bezpečnosti povedal, že medzi päticou hľadaných je Libanončan, Kuwajťan, Sudánec a dvaja Sýrčania.

Neskôr v sobotu členovia hnutia Fatah palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása zadržali uvedeného Sudánca v utečeneckom tábore na severe Libanonu a odovzdali ho libanonským úradom.

Medzi mužmi, ktorí ušli z väzenia, sú členovia radikálnej organizácie Fatah al-islám, ovplyvnenej al-Káidou. Libanonskí vojaci za pomoci armádnych vrtuľníkov vytvorili bezpečnostnú bariéru okolo väznice a prehľadávali všetky autá v oblasti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu