Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Útek väzňa (19) v Prešove: Naháňali ho dve hodiny, z basy len tak odkráčal!

Mladík odišiel z tohto otvoreného oddelenia v Prešove
Mladík odišiel z tohto otvoreného oddelenia v Prešove (Zdroj: ZVJS)

PREŠOV – V Ústave na výkon väzby v Prešove bolo dnes ráno rušno. Okolo ôsmej ráno totiž zistili, že im chýba mladý väzeň (19), ktorý si odpykáva trest v oddelení s minimálnym stupňom stráženia. Z basy si pokojne odkráčal po svojich a dve hodiny bol na úteku. Policajtom a väzenským strážcom sa ho nakoniec podarilo vypátrať a previezť späť do väznice.

Útek prešovského väzňa nám potvrdil hovorca Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrián Baláž. „Dňa 6.12.2012 o 7.50 hod. bola zistená neprítomnosť 19. ročného odsúdeného na otvorenom oddelení ústavu Prešov,“ povedal pre Topky. Po unikajúcom mladíkovi bolo okamžite vyhlásené pátranie.

Po dvoch hodinách sa podarilo väzňa nájsť a v rukách polície putoval späť do basy. „Na základe tejto skutočnosti, po prijatých opatreniach, bol odsúdený o 9.50 hod. zadržaný príslušníkmi PZ v spolupráci s príslušníkmi ZVJS,“ dodal Baláž. Ako sa mladíkovi podarilo z oddelenia s minimálnym stupňom stráženia len tak odísť, je zatiaľ nejasné. „Aktuálne prebieha preverovanie okolností vzniku tejto mimoriadnej udalosti,“ uzavrel hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu