Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Odborársky protest po štyroch hodinách rozohnal dážď

Českí odborári začali svoj 24-hodinový štrajk v doprave Zobraziť galériu (4)
Českí odborári začali svoj 24-hodinový štrajk v doprave

PRAHA - Sprievod demonštrantov v Prahe dnes krátko po poludní rozohnal dážď, protestujúci sa tak v uliciach pohybovali zhruba štyri hodiny. Podľa odhadov polície bolo v hlavnom sprievode do 2000 ľudí.

Český premiér a šéf ODS Petr Nečas na zhromaždenie pred úrad vlády neprišiel. Demonštranti sa po skončení protestu odobrali k svojim autobusom, keď predtým pred sídlom vlády vysypali balíky slamy a skandovaním vyzývali kabinet k demisii.

Najdramatickejšie okamihy demonštrácie nastali pred  ministerstvom financií, keď medzi odborárov prišiel ich "úhlavný nepriateľ a kritik" minister financií Miroslav Kalousek (TOP 09). Podľa jedného z odborových predákov tak len provokoval. On sám tvrdí, že len vyšiel "pohovoriť si s pracujúcim ľudom". Pred úradom potom vznikla tlačenica, lietali sprosté nadávky, ale aj   paradajky a vajcia. Situáciu upokojil policajný zásahová jednotka.

Policajti v súvislosti s protestom dovtedy riešili iba niekoľko "drobných slovných rozporov medzi štrajkujúcimi a občanmi vystupujúcimi proti štrajku".

Krátko po deviatej zaznamenali incident pri stanici metra, kde zadržali muža (32). Keď zistil, že je stanica uzavretá a metro nepremáva, do sklenenej výplne dverí hodil smetný kôš. Pri orientačnej dychovej skúške mu namerali 2,9 promile alkoholu v dychu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu