Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Šmejde zlodějská, dobytek, pokrikovali po ministrovi

Miroslav Kalousek Zobraziť galériu (2)
Miroslav Kalousek

PRAHA - Na ministra financií lietali paradajky a vajcia. K incidentu došlo pri dnešnom proteste českých odborárov, keď Miroslav Kalousek (TOP 09) zamieril k účastníkom demonštrácie. Tí sa však k nemu začali tlačiť až príliš. Situáciu sa snažil upokojiť policajný zásahový tím, pričom napadli jedného z policajtov.

Podľa zástupcu odborov za incident môže Kalousek sám, pretože údajne provokoval. Ten však označil slová o tom, že provokoval, za neférové a dôrazne sa proti nim ohradil. "Považoval som za svoju povinnosť ísť sa s nimi stretnúť a spýtať sa ich na dôvody, prečo štrajkujú, keď som sa to doteraz na rokovaní tripartity od odborárskych bossov nedozvedel," povedal.

Svojim príchodom medzi demonštrantami vraj chcel viditeľne dať najavo svoju snahu rokovať. "Ani na sekundu som nemal pocit ohrozenia, ani tendenciu ma napadnúť," dodal. Tlačenica podľa neho vznikla v dôsledku toho, že Letenská ulica, kde stojí ministerstvo financií, je úzka.

Medzi demonštrantmi pobudol minister, ktorého odborári vinia z asociálnych reforiem a ktorý si vo vyjadrovaní sa na adresu odborov neberie servítky, 15 až 20 minút. Musel si pritom vypočuť veľa nadávok. Ako však uviedol, zazneli aj vecné otázky, na ktoré sa snažil v rámci možností odpovedať.

Podľa polície člena antikonfliktního napadla žena, ktorá ho udrela do hlavy megafónom a nasledovalo ešte pár drobných potýčok s policajtmi.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu