Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tornáda v USA zabili najmenej 16 ľudí

Škody spôsobené tornádom v Oklahome Zobraziť galériu (4)
Škody spôsobené tornádom v Oklahome

CHICAGO - Na šestnásť mŕtvych sa dnes zvýšil počet obetí série tornád, ktoré postihli centrálne a južné časti Spojených štátov.

Najviac boli zasiahnuté štáty Alabama, Arkansas a Oklahoma, kde meteorológovia zaznamenali najsilnejšiu víchricu od začiatku tohto roka. Najväčšiu spúšť narobili pády stromov.

V Alabame prudký poryv vetra odhodil do vzdialenosti 500 metrov automobilový karavan a zabil jedného z jeho obyvateľov. Ďalšie tri obete zahynuli neďaleko mesta Montgomery, kde tornádo zrovnalo so zemou obytný dom.

Troch mŕtvych hlásia aj okresy na juhu Alabamy, kde vietor zničil desiatky domov a niekoľko kostolov. Mnoho obcí je bez elektriny, záchranári sa snažia odstrániť popadané kmene z hlavných komunikácií. Alabamský guvernér Robert Bentley vyhlásil v štáte stav ohrozenia.

Ako prvá pocítila už v noci na piatok nápor živlov Oklahoma, kde vietor zabil dvoch ľudí. Zo štátov Oklahoma a Texas na juhu USA a zo štátu Kansas v centrálnej časti krajiny bolo ústrednému meteorologickému úradu hlásených 15 tornád.

Veľký počet mŕtvych je v štáte Arkansas, kde boli zaznamenané aj najväčšie materiálne škody vo vidieckych oblastiach. V Arkansase je sedem mŕtvych, z toho tri deti, povedal hovorca pohotovosti v Arkansase Tommy Jackson.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu