Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Rozvodová rekordmanka: Za rok a pol zinkasuje 2,8 milióna!

Elena odchádza spokojná z londýnskeho súdu Zobraziť galériu (2)
Elena odchádza spokojná z londýnskeho súdu

LONDÝN - Anglická metropola si právom vyslúžila prezývku ako "Hlavné mesto rozvodov". Za posledné roky totiž bola svedkom ukončenia manželstiev a následných finančných vyrovnaní, z ktorých sa mnohým zakrútila hlava. Medzi také rozhodne patrí aj nedávny prípad mladej Rusky, ktorá čoskoro zbohatne o takmer tri milióny libier (približne 3,2 milióny eur).

Ruský finančník a poriadny "pracháč" Ilya Golubovic (26) sa po svadbe so svojou ženou Elenou (27) usadil v západnom Londýne v dome za štyri milióny. Manželstvo však páru, ktorý sa zosobášil v Talianskau v roku 2007 dlho nevydržalo, už po osemnástich mesiacoch sa ho rozhodli ukončiť.

Žena, ktorá pracuje v oblasti módy, chcela z bohatého manžela vytĺcť čo najviac peňazí, preto sa chcela rozviesť v Británii. Jej muž však nesúhlasil a chcel rozvod v Rusku, kde bývajú vyrovnania vo všeobecnosti oveľa nižšie. Golubovic vyhral, odvolací súd v Londýne ale minulý týždeň rozhodol, že Elena má nárok na finančné vyrovnanie v Anglicku, kde momentálne žije. Ilya tak zaplatí svojej žene niekoľko miliónov a navyše musí uhradiť aj súdne trovy.

"Britské súdy by nemali byť také benevolentné voči ženám cudzinkám, ktoré sa v tejto krajine rozvádzajú. Dá sa to ľahko využiť v ich prospech a ľahko tak prichádzajú k obrovským peniazom," povedala na súde Golubovicova právnička Justine Johnstonová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu