Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Madeleine žije a je v Amerike!, tvrdí detektív

Madeleine McCannová Zobraziť galériu (3)
Madeleine McCannová

HUELVA - V prípade Madeleine McCannovej, ktorá pred takmer štyrmi rokmi zmizla počas rodinnej dovolenky v Portugalsku, sa objavili nové informácie. Istý detektív totiž tvrdí, že Maddie sa momentálne nachádza v Amerike a dokonca označil dvoch podozrivých.

Marcelino Italiano (36), ktorý sa živí ako príležitostný detektív, tvrdí, že malú Madeleine uniesol portugalský pedofilný gang. Uviedol, že skupina nebezpečných zvrhlíkov sa špecializuje na lov detí v regióne Algarve a potom ich "vyváža" z krajiny preč.

O jeho snahe dopátrať sa k pravde sa dozvedeli aj údajní páchatelia a Italiana začali prenasledovať. Vraj ho už dvakrát napadli a spôsobili menšie zranenia. "Viem, kto je do únosu zapletený. Poznám tých ľudí, sú veľmi nebezpeční," povedal Marcelino. Podľa neho majú členovia gangu kontakty v portugalskom súdnictve, preto im ich zločiny neustále prechádzajú.

Detektív odovzdal celú dokumentáciu, ktorú nazhromaždil, španielskej polícii. Materiály obsahujú aj mená a fotografie dvoch prominentných portugalských biznismenov, ktorých podozrieva.

Informácia potešila nadáciu Nájdite Madeleine, ktorú založili dievčatkini rodičia Kate a Gerry. "Sme vďační za akúkoľvek správu, ktorá by mohla viesť k objasneniu zmiznutia našej dcérky. Sme radi, že pán Italiano kontaktoval políciu, ktorá prípad vyšetruje," uviedli manželia.

Maddie zmizla začiatkom mája v roku 2007 z apartmánu v letovisku Praia da Luz krátko pred svojimi štvrtými narodeninami. Portugalská polícia, ktorá na prípade spolupracovala s Interpolom, najprv podozrievala rodičov dievčatka, potom však obvinenie stiahla. O rok neskôr sa objavili informácie, že za Madeleininým únosom by mohol stáť belgický gang, doteraz ale túto správu nikto nepotvrdil. McCannovci si najali vlastný tím súkromných detektívov, ktorí počas niekoľkých rokov vypočuli stovky svedkov a obdržali tisíc telefonátov a pätnásť tisíc e-mailov od ľudí z celého sveta. Dievčatko v minulosti údajne videli na viacerých miestach v Európe, severnej Afrike, Kanade, Tasmánii i Dubaji. Napriek masívnemu policajnému vyšetrovaniu a celosvetovej publicite prípad doteraz zostáva neobjasnený.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu