Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Päť rokov nezvestná Maddie vraj žije: Polícia zverejnila jej podobu!

Maddie ako päťročná (naľavo) a jej možná súčasná podoba Zobraziť galériu (2)
Maddie ako päťročná (naľavo) a jej možná súčasná podoba (Zdroj: anorak.co.uk)

LONDÝN - Madeleine McCannová, ktorá zmizla pred piatimi rokmi počas dovolenky v Portugalsku, môže byť stále nažive. Dnes to oznámila britská polícia. Úrady taktiež zverejnili novú fotografiu, ktorá ukazuje, ako by dievča v deviatich rokoch mohlo vyzerať.

Londýnska metropolitná polícia sa stále prípadom zaoberá, hoci ich portugalskí kolegovia ho uzavreli ešte v roku 2008. Šéfinšpektor Andy Redwood sa domnieva, že Maddie môže stále žiť. Nevylúčil však ani jej smrť.

Spolu so svojím tímom, ktorý tvorí viac ako 30 ľudí, v súčasnosti prechádza všetky dôkazy, ktoré nazhromaždili britskí i portugalskí vyšetrovatelia a súkromní detektívi najatí rodičmi. Dodal, že Portugalsko doteraz navštívil sedemkrát, a že je v pravidelnom kontakte s Kate a Gerrym McCannovcami.

Portugalská polícia pôvodne podozrievala práve rodičov, žiadne obvinenia proti nim ale nevzniesla. McCannovci akákoľvek obvinenia ostro odmietli a tvrdili, že ich dcéru niekto uniesol. Podľa Redwooda existujú v slede udalostí momenty, kedy mohol byť únos naozaj uskutočnený.

Prípad počas prvých mesiacov sprevádzala rozsiahla mediálna a informačná kampaň. Madeleininých rodičov podporila napríklad spisovateľka Joanne Rowlingová, futbalista David Beckham a pápež Benedikt XVI

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu