Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SNS žiada premiéra, aby vymenil ministra práce Richtera

Tibor Bernaťák
Tibor Bernaťák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – SNS žiada predsedu vlády Roberta Fica, aby vymenil ministra práce Jána Richtera (obaja Smer-SD).

"Obraciame sa na pána Roberta Fica, predsedu vlády SR a predsedu politickej strany Smer-SD, aby vyriešil tento pretrvávajúci a neudržateľný problém personálnou zmenou na poste ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera," uvádza vo svojom stanovisku predseda poslaneckého klubu SNS v Národnej rade SR Tibor Bernaťák.

Zároveň zdôrazňuje, že poslanecký klub SNS si uvedomuje, že neexistuje iná alternatíva schopná spravovať SR ako spolupráca politických strán Smeru–SD, Mosta–Híd a SNS. "Slovenská národná strana sa cíti byť jej pevnou súčasťou," konštatuje.

"Vzhľadom na všeobecne známe a dlhodobo medializované skutočnosti týkajúce sa fungovania a riešenia problémov Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR je SNS presvedčená, že vládna koalícia si už ďalej nemôže dovoliť hazardovať s dôverou verejnosti," dodáva.

Poslancov vo štvrtok (7.9.) okrem ďalších bodov programu a pravidelnej Hodiny otázok čaká mimoriadne rokovanie pléna. Na ňom sa opozícia pokúsi odvolať ministra práce Richtera pre kauzu Čistý deň. Vláda dnes rozhodla, že s Richterovým odvolaním nesúhlasí a návrh opozície považuje za účelový

Viac o téme: Robert FicoSNSJán RichterTibor Bernaťák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu