Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kňažko pokračuje v útoku, pustil sa do sudcu: FOTO Spovede zlodeja, moja žena sa bojí a nespáva

Milan Kňažko Zobraziť galériu (2)
Milan Kňažko (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Nespokojný Milan Kňažko. S rozsudkom v kauze vlámania do jeho domu, pri ktorom postrelil zlodeja, stále nie je zmierený a vysvetľuje aj prečo. Najnovšie sa pustil do sudcu, vyšetrovateľov, ale aj zlodeja a dodáva, že jeho žena má kvôli incidentu veľké zdravotné problémy.

Kňažko vo svojom blogu na stránke hnonline.sk vysvetľoval svoje pocity po súde. Na ňom sa po vynesení rozsudku - zlodej Pavel Novotný dostal nepodmienečný trojročný trest odňatia slobody - neudržal a vulgárne vybuchol. Tvrdí, že je nepochopiteľné, aby sudca zhltol prehlásenie o úprimnej ľútosti od človeka, ktorý stál pred súdom už štrnástykrát. „V minulosti prehlásenie o úprimnej ľútosti použil už trinásťkrát, tak prečo by nepokračoval štrnástou ľútosťou?!" napísal nahnevaný Kňažko.

Podľa neho je takátao ľútosť falošná a nikto jej nemôže uveriť, avšak našiel sa niekto, kto predsa len uveril. „Sudca Tomík jeho ľútosti uveril a týmto vykúzlil ďalšiu poľahčujúcu okolnosť pre recidivistu. Nemôžem si nepoložiť otázku, či má chorobne zvýšenú dôveru k recidivistom, alebo sú tu iné motívy?" napísal a pripomenul, že sudca Pavol Tomík je známy z prípadu pochybenia v kauze Baťa

Výpoveď
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hnonline.sk / Milan Kňažko)

Dotyčný zlodej Kňažka podľa jeho slov nenavštívil náhodou a nečakal vraj ani „taký dramatický záver". Herec dodáva, že priatelia ho upozornili, že tí ktorí si zlodeja objednali, mu vybavia aj najnižší trest, tomu však neverí. Problémom podľa neho boli aj čachre pri vyšetrovateľoch prípadu, keď prípad nakoniec dostal človek, ktorý krátko na to odišiel na dlhodobo plánovanú dovolenku v Ázii.

Kňažka trápi aj stav jeho žený. Ako vysvetľuje, má stále strach a keď nie je doma, okrem toho, že zamyká dvere, necháva aj vysvietené a privolávač na bezpečnostnú službu má stále pri sebe. „Bojí sa zaspať a musí brať lieky. Som na zlodeja veľmi nahnevaný.  Preto som mu povedal, že preňho bude lepšie, keď bude sedieť, lebo tam ho nestretnem," uviedol a dodal, že zažiť niečo, čo takto nadlho zmení vnímanie, nepraje nikomu.

Expolitik zároveň tvrdí, že ho konflikt na súde mrzí. Kňažko vraj mal pocit, že sa vrátil v čase o tridsať rokov dozadu, čím bolo spôsobené jeho správanie. „Za vulgárne slová sa všetkým ospravedlňujem. Tie nepatria do súdnej siene ani do slušnej spoločnosti. Rovnako ako nepatrí sudca Tomík do talára,“ dodal na záver.

Viac o téme: VlámanieMilan Kňažko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu