Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Traja kamaráti našli peňaženku s 10-tisíc eurami: Razom im zmrzol úsmev na tvári

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Foto: polícia)

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - Trojica kamarátov z Kysuckého Nového mesta sa neskutočne potešila. Na ulici našla pohodenú peňaženku, jej obsah mladíkom vyrazil dych. Bankovky v hodnote 10 tisíc eur vybrali a išli na nákupy. Pozabudli na to, že peniaze treba vrátiť. Teraz im hrozí väzenie.

Trojica mladíkov vo veku 18, 27 a 28 rokov už čelí obvineniu z prečinu zatajenia veci. Ako opísala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová, muži vo štvrtok popoludní na forde prechádzali po Hurbanovej ulici v Kysuckom Novom Meste. Na zemi zbadali peňaženku. Neváhali a hneď si ju prisvojili. "Peňaženka a bankovky v hodnote 10.000 eur mali krátko predtým vypadnúť z vrecka 43-ročnému mužovi. Mladíci mali s autom zastaviť, vystúpiť, pozbierať bankovky a peňaženku," ozrejmila Balogová.


Prečítajte si aj:

Najkurióznejšia krádež roka: Bezpečnostná kamera v Bratislave nakrútila VIDEO svojho konca


Miesto, kde mladíci našli peňaženku
Zobraziť galériu (2)
Miesto, kde mladíci našli peňaženku  (Zdroj: Foto: polícia)

Mladíci následne odišli do Žiliny na nákupy. Peniaze minuli na kúpu ošatenia a veci osobnej potreby. Poriadne si vyhodili z kopýtka, z nájdenej sumy minuli 6 tisíc eur. "Na základe kamerového záznamu bolo stotožnené vozidlo a trojica mladíkov. Následne za prítomnosti polície mali majiteľovi odovzdať sumu 3.890 eur," ozrejmila policajná hovorkyňa s tým, že obvineným mladým mužom hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až päť rokov. Dvaja z obvinených mladíkov sú stíhaní väzobne.

 

 

Viac o téme: ZlodejiPeňaženkaHotovosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu