Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Veľká Kiskova výzva Slovákom: Hnevá vás, čo sa deje v spoločnosti? Pomôžte!

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: FB / Andrej Kiska)

BRATISLAVA - Pomôžte, odkazuje prezident Slovákom. Rastúci extrémizmus je podľa Andreja Kisku problém a hlava štátu potrebuje pomoc ľudí, ktorých hnevá, čo sa niekedy deje v spoločnosti.

Ako uviedol vo videu na Facebooku, vyhlásil „prezidentský hackathon", čiže turnaj nápadov. „Výsledkom môžu byť rôzne aplikácie, webové stránky, hry, videá, čokoľvek, čo vám napadne. Vyskúšajte vymyslieť, ako sa kreatívnym a pozitívnym spôsobom vyrovnať s témou rastúceho extrémizmu v našej spoločnosti," odkázal Slovákom.

Do súťaže, ktorej vyhlásenie bude 12. júna v Prezidentskom paláci, sa môžu prihlásiť 3-5 členné tímy- Medzi témy patria predsudky, neznášanlivosť, extrémizmus, rasizmus a fašizmus. „Členovia víťazného tímu budú súčasťou prezidentovej delegácie pri jednej zo zahraničných ciest, kde budú mať možnosť bližšie spoznať špičkové inovácie, výskum a startupy," píše sa na stránke, kde sa môžu Slováci prihlásiť.

Andrej Kiska

VÝZVA PROTI EXTRÉMIZMU Ste mladí a ste kreatívni? Štve vás, čo sa u nás v spoločnosti deje? Pomôžte. Rozhodol som sa vyhlásiť prezidentský hackathon, turnaj nápadov. Výsledkom môžu byť rôzne...

„Na to, aby sa šírilo zlo, stačí málo. Stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič. Nesmieme rezignovať," dodal na záver videa prezident. 

Extrémistom už čelil

Prezident sa extrémistom už raz postavil. Pred dvomi týždňami ho totiž pred synagógou v Brezne, kam prišiel diskutovať so študentmi, čakali kotlebovci na čele s poslancom NR SR Milanom Mazurekom. Kiska im venoval niekoľko momentov a porozprával sa aj na tému Rómov.

Neskôr na Facebooku pridal ešte jeden odkaz pre extrémistov - nenávisť by si vraj mali vybíjať na ňom. „Je to lepšie, ako keby mali túto svoju agresivitu a nenávisť prejavovať na mamičkách s kočíkmi alebo na mladých ľuďoch a rodinách len preto, že majú inú farbu pleti alebo sú iného vierovyznania," napísal na sociálnej sieti.

Viac o téme: ExtrémizmusAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu