Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Po rokoch opäť kauza so zakázanou reklamou! Kollár a poslankyňa SaS propagujú vlastné firmy

Boris Kollár a Janka Cigániková Zobraziť galériu (3)
Boris Kollár a Janka Cigániková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Robia si reklamu, hoci je to zakázané? Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár aj liberálka Jana Cigániková na Facebooku zdieľajú statusy, ktoré by sa mohli považovať za propagáciu alebo reklamu, čo je podľa pravidiel pre poslancov zakázané.

Podnikateľ Kollár je spájaný s Parkom Snow Donovaly, známym lyžiarskym strediskom, ktorého fotografiu zdieľal napríklad 1. januára. Cigániková je zas spoločníčkou v Centrum Happy, čo sú jasle a detské opatrovateľské centrum.

Ako sa uvádza v ústavnom zákone o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov, verejní funkcionári podľa neho nesmú „používať svoju osobu, svoje meno a priezvisko, svoju podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu“.

Po rokoch opäť kauza
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Janka Cigániková, Boris Kollár)

Po rokoch opäť kauza
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Janka Cigániková, Boris Kollár)

Kompetentní zatiaľ situáciu veľmi komentovať nechceli. „V prípade ak budú takéto informácie medializované alebo výbor príjme v takejto veci podnet,bude sa výbor danou témou zaoberať," odkázala nám asistentka Martina Poliačika (SaS), zhodou okolností straníckeho kolegu Cigánikovej, ktorý je zároveň šéfom výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií.

V roku 2009 bol blízko k tomu, aby jeho prípad skúmal výbor, vtedajší prezident Ivan Gašparovič. Ten mal robiť reklamu jednej z poisťovní - koaliční poslanci sa ale zdržali pri hlasovaní o prijatí uznesenia, na základe ktorého by Gašparoviča požiadali o stanovisko. Gašparovič mal pritom problém s propagáciou súkromných firiem už predtým - mal sa zúčastniť v pretekov v kombinéze s logom automobilky Seat.

Viac o téme: Boris KollárJana Cigániková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu