Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Premiér sa cíti byť pobúrený: Ostro protestujem proti vyjadreniam niektorých členov opozície

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská republika stojí na hodnotách SNP a je to krajina, ktorá plne rešpektuje udalosti, ku ktorým došlo počas druhej svetovej vojny. Vyhlásil to dnes predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) s tým, že popieranie a znevažovanie holokaustu je neprijateľné.

"Ako premiér ostro protestujem proti vyjadreniam niektorých opozičných politikov v NR SR, lebo hrubo urazili obete holokaustu. Nemôžem akceptovať toto grobianstvo a hulvátstvo, aby si niekto z takýchto udalostí robil žarty a štandardný politický súboj prirovnával k holokaustu," povedal premiér. Podľa Fica Smer-SD nebude mať žiaden problém podporiť iniciatívy, ktoré by takéto konanie postihovali. "Je správne, aby z imunity poslanca existovala v takomto prípade určitá výnimka," myslí si.

Na margo dnešného dátumu premiér uviedol, že sa aj ako radový občan veľmi teší z toho, že od priateľského rozdelenia Česko-Slovenska 1. januára 1993 sú si Česi a Slováci najbližší. "Všetky prieskumy potvrdzujú, že vnímame ČR ako najbližšiu krajinu a jej občanov ako ľudí, ktorí sú k nám srdcom či mentalitou absolútne blízko. Veľmi mi záleží na tom, aby tieto vzťahy mali takú vysokú úroveň aj naďalej," konštatoval predseda vlády s dôvetkom, že nikdy neboli vzťahy také kvalitné ako teraz.

ČR má dnes pri príležitosti vzniku Československa v roku 1918 štátny sviatok. "Aj my máme vzťah k 28. októbru 1918. O dva roky to bude 100 rokov. Bude to aj 50 rokov od Pražskej jari a 25 rokov samostatnej štátnosti oboch národov," pripomenul Fico. Podľa jeho slov budú obe krajiny pri organizovaní osláv postupovať spoločne.

Viac o téme: Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu