Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Marčeka pobúrili slová Fica, že by sme bez únie neprežili: Nie som príživník EÚ!

Peter Marček
Peter Marček (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nezaradeného poslanca NR SR Petra Marčeka pobúrili slová premiéra Roberta Fica, že Slovensko by bez EÚ neprežilo.

„Hanbím sa za to, že som príživníkom EÚ. Bojím sa chvíle, keď mi dobrodinec, úplne prirodzene, povie, dosť chlapče! Doteraz som ťa živil, si dospelý, živ sa sám!“ vyhlásil dnes Marček v rozhovore. Podľa neho z vyjadrenia premiéra pri obhajobe zotrvania Slovenska v EÚ zachytil strach z toho, že bez 75 % príjmov, ktoré Slovensko dostáva z Únie nebudeme schopní prežiť. „Inými slovami povedané, Slováci si na to, aby prežili, dokážu zarobiť iba štvrtinu a zostatok si musia vyrokovať – vyžobrať. Toto sa mi nezdá správny spôsob riadenia krajiny,“ zdôraznil poslanec.

Marček upozornil, že sa hráme na vyrovnaný rozpočet, hádame sa, kto a koľko ukradol. „Bavíme sa o tom, či má ísť prívesný vozík na STK, alebo nie a riešime veľa nepodstatných banálnych problémov, na ktorých je založený celý politický život tejto krajiny,“ povedal s tým, že z vlastných zdrojov sme si predali spoločnosti, ktoré do štátneho rozpočtu prinášali príjem, alebo by ho prinášali, keby ho politicky nominovaní manažéri nerozkradli. 

Marček vidí viaceré riešenia. „Môžeme to nechať tak a povedať si, že to nejako dopadne. Zostať pri starom modeli a podľa morálky sa buď pridať k zlodejom, alebo nebyť zlodej a trpieť,“ uviedol. Podľa neho sa dá aj pozrieť na to, kto, kde a koľko ukradol a zobrať si to späť, a začať z toho, za čo to predáme, dávať do poriadku túto krajinu. Potrebné je podľa neho podporiť investovanie, povyhadzovať všetky nepotrebné byrokratické prekážky z práce, spraviť jednoduchý systém a citlivo to riadiť, pričom čas hrá veľkú úlohu.

Viac o téme: Robert FIcoPeter Marček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu