Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Fico po zákroku nezaľáha: Ohlásil prvú zahraničnú cestu, je extrémne dôležitá!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA, TASR)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák hovoril už s premiérom Robertom Ficom o kalendári aktivít týkajúcich sa predsedníctva Slovenska v Rade EÚ. Pre Lajčáka je podľa jeho vlastných slov dobrou správou to, že predseda vlády sa do týchto aktivít zapojí ešte skôr, ako minister očakával.

 „Keď prvého júna odchádza celá vláda SR do Bruselu na stretnutie s Európskou komisiou, tak budeme mať na čele našej delegácie nášho predsedu vlády Roberta Fica,“ spresnil šéf diplomacie.

Práve cesta do Bruselu je podľa Lajčáka dôležitá nielen symbolicky, ale aj vecne. „To, čo bude pred tým, úprimne poviem, v tejto chvíli pre mňa nie je dôležité. Ten prvý jún je pre mňa dôležitý,“ uviedol Lajčák s tým, že návštevy susedných krajín sú symbolické. „Ale dobre vieme, že s partnermi z V4 sa premiér nepotrebuje predstavovať, komunikuje s nimi operatívne,“ povedal ďalej šéf rezortu zahraničných vecí. 

V rámci slovensko-českých vzťahov je tradíciou, že slovenskí politici po vymenovaní do funkcie navštívia Prahu, naopak, českí predstavitelia smerujú na Slovensko. Robert Fico mal pôvodne na svoju prvú oficiálnu návštevu vycestovať do Prahy 14. apríla, cestu však zrušil pre zdravotné komplikácie. V ten deň ho hospitalizovali v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb. Po návšteve českého premiéra Bohuslava Sobotku mal pôvodne vycestovať aj do Varšavy a Budapešti. 

Viac o téme: Robert FicoMiroslav Lajčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu