Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Liberáli sa budú držať svojich hodnôt: Sulík dnes zhodnotí voľby

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zhodnotenie marcových parlamentných volieb, určenie priorít na ďalšie štyri roky, budovanie regionálnych štruktúr aj voľby členov republikovej rady a dozornej a okrskovej komisie čaká dnes členov strany Slobody a Solidarity (SaS) na straníckom republikovom kongrese v Bratislave.

"Výsledky volieb ukázali, že sa oplatí držať sa svojich hodnôt. SaS dosiahla pekný výsledok a som presvedčený, že to je aj vďaka tomu, že neprevraciame kabát a stojíme si za slovom," povedal predseda SaS Richard Sulík. Liberáli podľa neho chcú pôsobiť ako silná, aktívna a konštruktívna opozičná strana.

"Do parlamentu boli zvolení všetci naši tímlídri, každú oblasť máme teda zastúpenú odborníkom. Chystáme sa hneď od začiatku predkladať rozumné a konštruktívne návrhy. Budeme odvážnou a silnou opozíciou. Aj o tom bude náš povolebný kongres," vysvetlil Sulík. Tak ako od svojho vzniku sa aj naďalej chce SaS profilovať ako odborne silná strana, so zameraním sa na zvyšovanie životnej úrovne pre všetkých Slovákov. "Našou prioritou naďalej zostávajú ekonomické témy. Zlepšenie podnikateľského prostredia, vyrovnané verejné financie - len to je cesta k tomu, aby sa tu oplatilo pracovať, podnikať a žiť," dodal líder liberálov. 

SaS, ktorá má necelých dvesto členov, plánuje rozšíriť členskú základňu a posilniť regionálne štruktúry. Sulík v posledných dňoch obchádzal a v budúcich týždňoch bude cestovať po okresných mestách a stretávať sa s Priateľmi slobody, ktorých je spolu približne štyritisíc. Cieľom je rozšíriť členskú základňu v slovenských regiónoch. Na kongrese sa budú voliť aj traja členovia republikovej rady, keďže mandát vyprší Ľubošovi Dojčanovi, Mariánovi Viskupičovi a Jane Cigánikovej, a tiež členovia dozornej a okrskovej komisie.

Viac o téme: Richard SulíkSloboda a Solidarita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu