Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Primátora Galanty čaká súd: Machinácie pri verejnom obstarávaní za 2,5 milióna!

(Zdroj: Foto: galanta.sk)

GALANTA - Primátor Galanty Peter Paška si 16. decembra na Okresnom súde v Galante sadne na lavicu obžalovaných.

Spolu so svojim predchodcom Ladislavom M., bývalým prednostom mestského úradu Jánom P. a mestským architektom Petrom A. bude čeliť obžalobe zo zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní.

Primátora Galanty Pašku zadržali policajti Národnej kriminálnej agentúry 12. mája tohto roku. Vzápätí ho obvinili zo zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Prípad sa týka verejného obstarávania v rámci projektu obnovy južného krídla a dvoch veží neogotického kaštieľa v Galante, na ktorý pôvodne radnica získala približne 2,4 milióna eur z eurofondov. Vedenie radnice malo ovplyvňovať verejné obstarávanie na technický dozor tak, aby zákazku získal mestský architekt Peter A. Galanta sa napokon eurofondov určených na kaštieľ pre časovú tieseň vzdala. 

Paška trvá na tom, že je nevinný, celý problém podľa jeho vysvetlenia spadá do obdobia jeho predchodcu a on ho len zdedil po predchádzajúcom vedení mesta. Svoju nevinu chce dokázať v priebehu pojednávania na súde. Poslanci Mestského zastupiteľstva v Galante ho po obvinení vyzvali, aby zvážil svoje ďalšie zotrvanie vo funkcii. Väčšina poslancov mu zároveň hlasovaním vyslovila nedôveru. Paška výzvu a vyjadrenie nedôvery vzal na vedomie, z čela mesta však odísť odmietol. V prípade uznania viny súdom by o funkciu prišiel, okrem toho by mohol stráviť aj niekoľko rokov vo väzení.

Viac o téme: GalantaPeter Paška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu