Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Po vedrách s vodou je tu nová mánia: Komisár Šefčovič to skúsil a vyzval Pellegriniho!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Je tu nová reťazová výzva. Po Ice bucket challenge je v plnom prúde takzvaná socks battle. Ide o pripomenutie Svetového dňa Downovho syndrómu. Na znak úcty si vyzvaný musí obuť dve rôzne ponožky. Výzvu prijal aj slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič.

Svetový deň Downovho syndrómu si pripomíname 21. marca. V "socks battle" si musí človek na znak úcty obuť dve rozdielne ponožky. Downov syndróm je geneticky podmienené ochorenie, ktoré ovplyvňuje vzhľad a intelekt postihnutých.

Slovenský komisár Šefčovič výzvu prijal od kolegu Jerzyho Buzeka. "Prijal som výzvu predsedu Jerzyho Buzeka, ktorému sa veľmi zapáčila výzva chlapca z Francúzska, ktorý sa volá Francois. Týmto spôsobom nás požiadal, aby sme vám všetkým pripomenuli, že 21. marca je Svetový deň Downovho syndrómu," povedal Šefčovič.

VIDEO Po vedrách s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

V Šefčovičovej rodine trpí týmto syndrómom jeho synovec. Aby reťaz výmeny ponožiek pokračovala, eurokomisár vyzval kolegov Johannesa Hahna, Carlosa Moedasa a predsedu slovenského parlamentu Petra Pellegriniho.

Pozrite si VIDEO

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu