Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Paška: Nezaradení poslanci v nových stranách zneužívajú parlament

Jaroslav Paška, kandidát na bratislavského župana za SNS.
Jaroslav Paška, kandidát na bratislavského župana za SNS. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nezaradení poslanci slovenského parlamentu neférovým spôsobom zneužívajú, či priam okrádajú Národnú radu SR a daňových poplatníkov. Tvrdí to prvý podpredseda mimoparlamentnej Slovenskej národnej strany (SNS) Jaroslav Paška.

Upozornil na mediálne aktivity nezaradených poslancov, ktorí sa do parlamentu dostali za konkrétnu politickú stranu. Tú neskôr opustili a založili novú, ktorá nemá parlamentný mandát. „Napriek tomu využívajú priestory NR SR na propagáciu týchto strán, čo považujeme za nekalú súťaž,“ tlmočil Paška názor celej strany.

Podľa podpredsedu SNS ide o tlačové konferencie strán Sieť a NOVA. Paškovi sa nepozdáva, že šéf Siete Radoslav Procházka dnes stojí mimo parlamentu (poslaneckého mandátu sa vzdal), ale pomocou svojho podpredsedu Miroslava Beblavého podľa Pašku zneužíva parlamentné priestory na propagáciu strany. Líder NOVA Daniel Lišpic je síce poslancom parlamentu, svoje vystúpenia v NR SR však spája s menom svojej neparlamentnej strany, kritizoval ďalej Paška. Iné neparlamentné strany takúto možnosť nemajú, zdôraznil.

„SNS nemá nič proti tomu, ak nezaradený poslanec v NR SR prezentuje svoje názory na prijímané zákony, avšak musí to robiť ako nezaradený poslanec,“ uviedol Paška. Jeho strana protestuje proti tomu, aby si tlačovú konferenciu s logom a bannerom v parlamente urobila strana, ktorej predseda v ňom nie je. „Využije a zneužije fakt, že tzv. nezaradeným poslancom je podpredseda onej novej strany. Ide konkrétne o lídra Siete Radoslava Procházku a podpredsedu Siete Miroslava Beblavého,“ doplnil bývalý europoslanec.

Paška pripomenul, že NR SR zrejme platí servis takýchto tlačových konferencií nezaradeným stranám. Ide o náklady na energiu, na prenos dát, technický servis, prípadne občerstvenie, menoval. Vyzval predsedu NR SR Petra Pellegriniho, aby sa záležitosťou zaoberal, vyvodil dôsledky a určil pravidlá, či môžu využívať parlamentné priestory iba členovia parlamentných strán, alebo všetky politické strany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu