Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ministerstvo našlo na zosuvy pôdy v Prievidzi milión eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – So sanáciou postihnutých území v Prievidzi, kde sa zosúva svah, by mali začať v polovici júla. Práce by mali ukončiť na jeseň, postup však závisí od verejného obstarávania. Rezort už na túto akciu našiel aj peniaze.

„Ministrovi životného prostredia Petrovi Žigovi sa po intenzívnom rokovaní s ministrom financií podarilo získať potrebné prostriedky na sanáciu postihnutých oblastí v Prievidzi. Minulý týždeň bolo zverejnené predbežné oznámenie na sanáciu havarijných zosuvov v lokalite Prievidza za jeden milión eur,“ informoval hovorca ministerstva životného prostredia Maroš Stano.

Problémy so zosuvom pôdy majú v Prievidzi v dvoch lokalitách – v Hradci a Veľkej Lehôtke. Stále tu trvá aj mimoriadna situácia, ktorú mesto vyhlásilo minulý rok. „Projekt sanácie počíta v lokalite Hradec s vybudovaním odvodňovacích drénov, šácht na pripojenie drenážnych vôd na existujúcu kanalizáciu, s úpravou vodného režimu cesty, s odklonením vôd vtekajúcich do zosuvného územia inštaláciou rigolu a odrážok a s ďalšími geologickými a geodetickými prácami,“ vymenoval Stano.

Vo Veľkej Lehôtke plánujú okrem iného vybudovanie odvodňovacích drénov, drenážno-stabilizačných rebier, zberných a revíznych šácht, pilótovej steny, odvedenie povrchových vôd rigolom, vyústenie do potoka či úpravu koryta Mráznického potoka.

V uplynulých dňoch začali mechanizmy pracovať na ulici Hradec - Na Stanište, kde vykopali odvodňovací drén v dĺžke približne 150 metrov. Tento týždeň začnú s prácami aj v ďalšej lokalite v Prievidzi - na ulici Pavlovská.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu