Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Galko podal trestné oznámenie v prípade streľby na auto so študentmi

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Trestné oznámenie v prípade streľby na auto so študentmi počas policajnej pátracej akcie má na stole Generálna prokuratúra SR. S podozrením, že zničenie videozáznamu z miesta incidentu nebolo v poriadku a s podozrením na krivú výpoveď policajtky ho podal poslanec Národnej rady (NR) SR za SaS Ľubomír Galko. Informovala hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.

"Nechcem sa zmieriť s tým, že sa na Slovensku strieľa na nevinných ľudí a policajti si svoje chyby ešte aj odmietajú uznať. Nestačí, že minister Kaliňák na výbore priznal, že prišlo k omylu. Tých študentov mohli zabiť," vyhlásil Galko.

Galko v trestnom oznámení uvádza, že podľa neho bola naplnená skutková podstata trestného činu poškodenia a zneużitia záznamu na nosiči, trestného činu zneužívania právomoci verejného, trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom, trestného činu marenia spravodlivosti, trestného činu krivej výpovede a trestného činu ohovárania. Jednotlivé podozrenia zdôvodňuje na štyroch stranách trestného oznámenia. 

"Uvádzam, že som nebol priamym účastníkom týchto udalostí a moje informácie sú iba sprostredkované. Ako beżný občan, ani ako poslanec NR SR som nemal možnosť pravdivosť uvedených skutočností overovať, preto nikoho neobviňujem, avšak trvám na tom, že by uvedené skutočnosti mali byť dostatočne vyšetrené orgánmi činnými v trestnom konaní bez predpojatosti k jednej alebo druhej strane," napísal Galko v trestnom oznámení. 

Pátracia akcia prebehla vlani 24. júna. Polícia vtedy informovala, že na diaľnici D2 v smere do Českej republiky spozorovala podozrivé auto a chcela ho zastaviť. Policajti zapli maják a sirénu, na čo vodič vozidla zastavil na krajnici asi dva kilometre pred hranicou. Keď sa policajti priblížili k vozidlu, jeho vodič mal podľa verzie polície pridať plyn. Nasledovali policajné výstrely do vzduchu a potom aj na samotný automobil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu