Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Solymos: Pravica už raz krajinu z krízy vyviedla, Smer nie

László Solymos
László Solymos (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pravica už dokázala vyviesť Slovensko z krízovej situácie, súčasný vládny Smer-SD. Vyhlásil to dnes predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd László Solymos počas rozpravy k nezamestnanosti, ktorej je venovaná dnešná mimoriadna schôdza NR SR.

"Vládnutie vám ide len vtedy, keď zdedíte najrýchlejšie rastúcu ekonomiku v EÚ. Keď ste v kríze, konáte neodborne, lebo nemáte víziu a riešenia pre aktuálne problémy SR," myslí si opozičný poslanec. Smer-SD podľa neho zhoršil podnikateľské prostredie a siahol na dôchodky v druhom pilieri. "Občanom ste sľúbili istoty, mali by ste to splniť. Ignorujete dobré návrhy opozície, čo je vaša zodpovednosť. Nie ste ochotní odložiť stranícky náhľad. Je to na škodu občanov," dodal.

Zoltán Daniš (Smer-SD) reagoval, že ak on sám chce niečo zmeniť, musí argumentovať, nie rozprávať. "Fakty sa ohnúť nedajú. Stojí pred nami úloha znížiť deficit pod tri percentá. Zároveň my 96 percent svojej produkcie vyvážame do zahraničia. Slovensko je zúfalo závislé od diania v okolitých štátoch. Zoberte to do úvahy," apeloval na Solymosa.

Daniš zároveň odmietol, že Zákonník práce prispieva k vyššej nezamestnanosti. "Ja som robil vo firme a nikto ma nepresvedčí, že zákonník je príčinou, prečo dnes nie je viac roboty. Neverím tomu, nie je to pravda," uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu